Хотелиер: Руските туристи ще се върнат и следващата година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:12 / 13.09.2011
1810
Руските туристи ще се върнат и следващата година, коментира Георги Николчев, член на УС на СНЦ "Съюз на собствениците" на хотели в Слънчев бряг. По негова информация хотелиерите в Слънчев бряг са оставили да пренощуват безплатно туристите, които бяха блокирани в страната ни няколко дни.

Той посочи, че не знае от "Алма тур" да плащат на хотелиерите. "Самите туристи, с които комуникираме, имат негативизъм към туроператорската компания и към самолетната компания. Иначе хората са доволни от почивката. Може да се каже, че са измамени от компанията, през която са дошли. Смятам, че това няма да се отрази сериозно на туристическия поток следващата година", коментира той.

"Повече жълти медии коментират такива неща, докато другите знаят, че продукта, който предлагаме е както трябва, просто фирмата, която ги е довела, просто няма гаранциите в Русия и във Финландия, защото в Русия всяка фирма има гаранционен фонд, който държи определени пари за такива случай", обобщи ситуацията Николчев.

Според него блокираните в страната туристи ще се върнат и следващата година. "Това че компанията, която са избрали се е оказала неподходяща, не значи, че всички компании са такива. Смятам, че те ще се върнат на нашия пазар. Лятото беше добро. Ръстът на руските туристи е осезаем, почти 50%, така че от тяхна страна има интерес. Ние сме близки по културно, езиково и духовно отношение народи, така че няма да има проблем", каза още Николчев.

"Много хотели има, които имат да получават пари от тази фирма", каза още Николчев. По неговите думи едва ли те ще съгласят да осигурят безплатна почивка следващата година на потърпевшите туристи, каквато идея бе коментирана от някои от представители в бранша.

Междувременно в хотел в центъра на Бургас има още около 36 туристи, чиито престои се заплаща от "Алма тур", съобщи управителят на хотела Георги Мицов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (51):
08.06.2012 Опасения от втора криза с изоставени чужди туристи това лято
15.01.2012 Трансформация: Скандалната "Алма тур" мутира в нова фирма
28.11.2011 Обезщетяват само около 10% от клиентите на фалиралата "Алма Тур"
07.10.2011 "Алма Тур" иска фалит
26.09.2011 Два пъти повече руски туристи тази година
26.09.2011 МИЕТ даде пресконференция в Москва във връзка с казуса с руските туристи
Още новини от Регионални новини:
Кметът на Царево посети всички първолаци от града
Учебните заведения в Поморие посрещнаха общо 3142 деца и младежи
"Фолксваген Транспортер" блъсна възрастна жена в Несебър, борят с...
Ново автомеле на АМ "Тракия"
Ето какви са щетите от пожара край Созопол, има задържан!
Футболист много се изнерви на съдията, полицаи от Созопол го вкар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).