Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотели по морето стават общежития за персонал
Автор: Екип Burgas24.bg 09:40 / 08.07.2010Коментари (0)872
© Burgas24.bg
Разбиха се мечтите на мнозина предприемачи за големи печалби от хотели и ваканционни комплекси по морето. Все повече обекти, строени, за да се отдават под наем или продават при прилична доходност, не могат да намерят клиенти. Преди те бяха рекламирани като луксозни проекти. Сега някои от тях се превръщат в общежития за персонал.

Табелки, разлепени по стълбове и дървета из Слънчев бряг и Несебър, рекламират възможността работещите през лятото там да отседнат изгодно. Офертите обикновено са за ползване на отделно легло или цяла стая през сезона. В повечето случаи в едно помещение могат да се настанят по двама, трима или четирима човека.

Цените тръгват от около 7 лв. на нощ. За толкова например може да се ползва легло в стая в новопостроен комплекс в Слънчев бряг. Тя е оборудвана с телевизор и хладилник.

От 8,50 лв. тръгва нощувката във ваканционно селище в западната част на курорта. Цената е за наемане през целия сезон. При единични нощувки е 12 лв. В случай че се настаняват туристи, цената на студио е 60 лв., а на апартамент - 90 лв.

Нов хотел в центъра предлага настаняване на персонал срещу 9 лв. на вечер. Предлагат се стаи и студиа. Описано е, че обзавеждането е луксозно.

Въпреки тежката ситуация на пазара на ваканционни имоти брокерите смятат, че напоследък има раздвижване в продажбите на апартаменти по Черноморието. Основните клиенти били руснаците, на които сега им било изгодно, защото са ориентирани към долара, който е скъп спрямо еврото.

Заради руснаците и табелите For Sale или For Rent по фасадите на обектите сега са заменени с аналозите им на руски. От някои реклами става ясно, че продажбите са директно от строител.

Според запознати предприемачите вече залагат и на друг начин за промотиране на имотите си. Те предлагат комисиона на таксиметрови шофьори, продавачи, сервитьори и т.н., ако им заведат клиент. Те умело разпознавали кой е дошъл с цел да купува и започвали да го зарибяват за конкретния обект.

Комисионите били между 5 и 10% от цената на сделката. "Посредникът" лично водел кандидат-купувача в офиса на строителя, за да си заслужи комисионата, ако се стигне до сделка.

Според брокери от водещи агенции за имоти обаче тези доходи не са регламентирани и за тях не се плащали данъци. Работата с неспециалист в областта носела и голям риск за сигурността на сделките

Вече имало опарени руснаци.

Като цяло те търсят по нашето Черноморие евтини имоти - 1- или 2-стайни, на цени до около 40 000 евро, казват брокерите. Избират райони, където са почивали и които познават. Справка в офертите показва, че се срещат и предложения за по 10 000 евро. Това са обикновено маломерни апартаменти до около 20 кв. м. По данни на брокери квадратният метър на по-неатрактивни места е паднал до около 350 евро. Обзаведени апартаменти пък могат да се намерят и за по 500 евро/кв. м.

Въпреки раздвижването обаче предлагането продължава да е в пъти по-високо от търсенето. Огромен брой строежи в Слънчев бряг, Несебър и Равда чакат клиентите си. Част от тях са готови, други - напълно обзаведени, но има и замразени на етап строеж. Някои се продават, но според брокерите сделки за цели сгради липсват.

Източник: в. "Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигранти и бежанци
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: