Хотели и къщи за гости получиха сертификат за участие в проект за енергийна ефективност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:54 / 28.04.2011
500
28 средства за настаняване от Бургас и Странджа получиха сертификата за участие в пилотен проект разработван от световната туристическа организация, организацията на ООН за околна среда и международна хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Председателят на регионалната туристическа асоциация Соня Енилова, каза, че Бургаска област е избрана за пилотна, където се прави тестване на този продукт в селски райони. "Интересът бе много голям и ние трябваше да включим 20 обекта, но вече включихме 28. Имаме заявка да популяризираме този продукт и сред морските хотели като от СНЦ в Слънчев бряг отправиха молба към нас да направим обучение в рамките на 1-2 дни, за да може всеки от хотелиерите да си направи собствен план за действие, за да си подобри енергийната ефективност", каза Енилова.

Някои от хотелите и къщите за гости в Странджа вече са и въвели такива мерки за енергийна ефективност. Това че сме пилотна община по думите на Енилова ще повиши имиджа на страната. "Другите хотели ще се учат от нас и за пръв път ще се казва, че в Бургаския регион е тестван проекта. Ще се казва, че сме успешен район за прилагане на тази практика. Така показваме, че сме отговорни към околната среда, към природата и света, който ни заобикаля. Всички знаем глобалните проблеми с климата и така ние правим първи стъпки, за да помогнем за това", допълни Енилова. Енергийни експерти вече са посетили самите обекти като заедно със собствениците има са изготвени планове за действие и след това помагат за реализацията има, за да се подобри енергийната ефективност в къщите за гости и хотелите.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).