Хотел изниква под прозорците на почиващите в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:28 / 14.06.2011
773
В разгара на сезона в Слънчев бряг хотел изниква под прозорците на почиващите туристи. Шумът е невъобразим и не спира дори в неделя, оплакаха се хора. Въпреки че забраната за строителство в курорта е в сила от 15 май, тя очевидно не се спазва.

Шумът от строителната площадка спира само за час по обяд, когато работниците си почиват. Стотиците туристи наоколо обаче са бесни, че тяхната почивка е пред провал.

Хотелиери и туроператори са засипани от жалби от възмутени летовници - от непрекъснатия шум, от прахоляка, който ги засипва.

Обектът, който се изгражда, е апарт хотел на поне четири етажа. Разрешителното за строеж е издадено през април, строителството започва в края на месеца и напредва бързо. 

"Има по-големи началници от мен, които ми нареждат да продължа да работя, докато залеем тази плоча. Ние сме започнали от април месец още", каза Кирил Дренчев - технически ръководител на обекта. Според него имало решения на общината, че строежът може да продължи до 15 юни.

От общината в Несебър са категорични, че не е възможно някой да получи отсрочка за строителство по време на сезона.

"Ние на никой не сме разрешавали да строи. Единствено при нас идват довършителни неща, даваме разрешително да влезе камион да закара някакви мебели, от този сорт, дребни. Но бетоновози никой не пуска в комплекса! Ако някой строи, той строи незаконно, нелегално, в нарушение на чл. 15 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и там си има предвидени санкции. Минимумът е 10 000 лева глоба и спиране на строителството", каза Николай Димитров, кмет на община Несебър.

Глобите обаче не стряскат нарушителите, защото процедурата по събирането им е дълга и сложна. От администрацията признаха, че въпреки забраната, строителството масово продължава и в други курорти по морето - като Равда и Свети Влас. Миналото лято в Свети Влас бетоновоз уби британска туристка и рани съпруга й.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).