Хората от парк Странджа ще придобият норвежки опит за опазване на природата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:53 / 10.06.2010
500
Две едноседмични учебни пътувания до Норвегия организира през юни Българска Фондация Биоразнообразие. Първата група от 23 човека вече отпътува за Норвегия. В нея участват местни хора и предприемачи от Природен парк "Странджа", които развиват малки семейни природосъобразни бизнеси - стопани на къщи за гости, туристически водачи, производители на манов мед, сирена, рибни продукти и др.

Домакините от Директората за управление на природата към Норвежкото министерство на околната среда ще представят на странджанската група свои проекти и постижения, свързани с опазването и управлението на околната среда и защитените територии в Норвегия, развитието на бизнеси, щадящи природата, налагането на регионални марки и др. Ще бъдат посетени национални паркове, еко-селища, информационни центрове и музеи, ще има наблюдения сред природата.

Втората група от 17 човека ще посети Норвегия в периода 20-27 юни и в нея ще участват представители на институции - партньори на БФБ, имащи отношение към Природен парк "Странджа" и неговото устойчиво развитие - Министерството на околната среда и водите, Областна администрация Бургас, Регионалната дирекция по горите, Дирекцията на Природен парк "Странджа", Общините Царево и Малко Търново, Ловно-рибарското дружество, Горско стопанство Кости и др.

Учебните пътувания до Норвегия са част от проекта на БФБ: "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Очаквайте подробности за наученото и споделеното по време на пътуванията на двете групи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).