Голямо количество фалшиви маркови облекла задържаха митничарите на Лесово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:36 / 19.03.2012
606
1 710 спортни комплекта и тениски с фалшифицирани етикети и фигуративни щампи на световноизвестни търговски марки задържаха днес митническите инспектори на митнически пункт Лесово. Фалшивите маркови облекла са иззети при проверка на ТИР с румънска регистрация. Камионът марка "Мерцедес" е превозвал текстилни изделия от Турция за Румъния през България. При извършената щателна митническа проверка на българския граничен митнически пункт се установява, че между декларираните текстилни изделия има 840 броя тениски с фалшифицирана фигуративнa щампа "MICKEY MOUSE" на търговската марка "DISNEY", 540 спортни комплекта с фалшифицирана марка "DSQUARED 2" и 330 тениски с фалшифиицрана марка "BIKKEMBERGS". Изпращач на стоката е турска фирма, а получател - търговска фирма от Румъния.

В изпълнение на европейския Регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските означения, фалшивите маркови облекла са задържани и за случая са сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Това е поредно задържане на фалшиви маркови облекла от българските митнически служители в изпълнение на европейското и българско законодателство. Само от началото на настоящия месец март, служителите на Митница Бургас са иззели рекодно количество от общо 60 030 тениски с фалшифицирани световноизвестни търговски марки, в това число и най-голямата задържана досега в България пратка с фалшифицирана марка "NIKE" от над 50 000 тениски.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).