Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Лапчев пое конкретни ангажименти пред младите хора в Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 03.10.2011Коментари (0)1563
© Burgas24.bg
Изграждане на пътната инфраструктура в община Царево за развитие на туризма, подпомагане на предприемчивите да развият бизнеса си, работа в община Царево за завършили висшето си образование младежи, и изграждане на нови спортни съоръжения са конкретните ангажименти, които кандидатът за кмет от ГЕРБ Георги Лапчев пое пред младите хора в Царево на организирана с тях среща.

Георги Лапчев сподели с младите мъже и жени от Царево, че се чувства един от тях и има волята и желанието да направи това, което те чакат от години, а именно промяната с главно "П". "Недопустимо е сега, когато повечето младежи вече са загубили надежда за развитие в своя роден град и се чувстват в безизходица като бягат в столицата и другите големи градове, да не бъде направена една истинска заявка за промяна с участието на същите тези млади хора. Не мога да гледам как всеки ден младежите напускат общината и се обричат на непредвидими трудности, защото тук няма развит нормален бизнес и туризъм, който да ги задържи, за да изкарат приличен доход и да направят семейство, при условие, че има всички дадености това да се случи", коментира Лапчев.

Георги Лапчев коментира, че всеки ден следи с интерес във Фейсбук мненията на младите хора в община Царево и вижда, че всички те се обединяват около идеята за справяне със статуквото, което се очаква с нетърпение, защото от 12 години няма никакво развитие на местно ниво и хората вътрешно усещат, че е дошъл момента за генерална промяна. Не може един млад предприемач или частен инвеститор с месеци да чака в общината за разрешителни при положение, че туристическия сезон напоследък е слаб и има отлив на курортисти към другите черноморски градове заради по-добра инфраструктура и модерни места за атракции, отдих и почивка.

"Откакто в страната започнаха успешно да се усвояват средства по различните европрограми в община Царево не е спечелен нито един проект и не е влязло и 1 евро, докато вижте в Бургас за 4 години Димитър Николов само по европроекти спечели 240 милиона евро и сега града цъфти и се развива. За да преодолеем излагането от неспечелването на нито 1 проект, имаме спешна готовност да кандидатстваме за европейско финансиране за ремонт и реконструкция на общинската пътна мрежа в община Царево, която е огромен проблем за хората тук. Това е проблем номер едно за решаване, защото няма как да правим туризъм с разбити пътища, които отблъскват курортиста и чупят колите ни. В момента детските градини в Лозенец и Ахтопол се рушат, но аз и моя екип имаме готовност при победа да кандидатстваме и с готов проект за ремонт и реконструкция на детските заведения с цел осигуряване на така необходимото европейско финансиране. Аз съм обикновен човек с много мечти и планове за развитие като всички вас и имам куража и знанията да направя промяната, за която всички говорим и която чука на вратата", бе категоричен Георги Лапчев.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Царево бе топло приет от младите хора, които споделиха, че за пръв път говорят на един език с човек, който поема изпълними и реалистични ангажименти. Много от тях споделиха, че отдавна никой не е общувал така открито с тях и очакват следващата среща, на която ще поставят нови казуси с молба за съдействие и решение.



Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: