Генералният консул на Русия ще празнува Освобождението на Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:30 / 03.02.2009
431
По покана на кмета на община Созопол Панайот Рейзи в Созопол на 7 февруари 2009 г. ще пристигне Генералният консул на Руската Федерация Н.Пр. Анатолий Щелкунов. Той ще бъде придружен от почетния консул на Руската федерация в Бургас г-н Тонко Фотев. Двамата ще вземат участие в празничната програма на община Созопол, посветена на 131 години от Освобождението на Созопол от турско робство.

От 10.00 часа от града започва шествие, което ще стигне до паметната плоча на Лермонтов в началото на Созопол. Там ще бъдат поднесени цветя и венци от името на обществени организации и граждани.

От 10.30 часа ще бъде извършен ритуалът по тържественото вдигане на Националния флаг. Събитието ще се състои на амфитеатър "Аполония".

От 10.40 часа започва празничен концерт посветен на 131 години от Освобождението на Созопол. Концертът включва рецитал на режисьора Иван Пантелеев в изпълнение на артисти към читалищния театър. В него ще участват със свои изпълнения и 70 хористки от хор"Милка Стоева" с диригент Светла Стоева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).