ГЕРБ заподозря конфликт на интереси при конкурс в Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:46 / 09.09.2010
932
Специална декларация изпратиха от Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Малко Търново във връзка с конкурс за експерт. На важна длъжност е назначена съпругата на кмета на община Малко Търново Екатерина Иванова. Ето и декларацията, без редакторска намеса:

Скандален конкурс, с явен конфликт на интереси, беше проведен в Община Малко Търново на 27 август 2010 г.

След конкурса беше одобрена кандидатурата, за експерт по ЛИДЕР от Програма за развитие на селските райони (ПРСР), на съпругата на кмета на Община Малко Търново Екатерина Иванова. В журито, направило избора е подчинената на кмета Иван Иванов - зам.-кметицата Катя Коюмджиева. Тя с още петима членове на Управителния Съвет на Местната инициативна група "Странджа" (сред, които представител на Община Царево, на "Бизнес център" - Малко Търново и физически лица) са решили, че най-подходяща е кандидатурата на кметската съпруга. Последната е с педагогическо образование, но според журито ще се справя с длъжност "Експерт по прилагане на Стратегията за местно развитие (СМР)". Местната инициативна група в следващите години ще управлява до 2 милиона евро, предназначени за развитие основно на селското стопанство. От тях 12 % ще бъдат за заплати и хонорари на ръководителя, счетоводителя и експерта по стратегията.

Ние от ГЕРБ-Малко Търново смятаме, че и самите условия на конкурса са подготвени по начин, в който липсата на квалификация на кметската съпруга да не бъдат пречка. В обявата е записано, че кандидатите трябва да имат висше образование, но не се споменава специалност, въпреки че работата е строго специфична. Очевадно за всички, освен за журито е, че най-подходящ кандидат в случая би бил такъв с агроикономическо или икономическо образование, а не бивш учител.

Според журито кметската съпруга ще може да извършва преките си задължения, които включват:

-информира, консултира и подпомага подготовката на проекти на потенциалните кандидати;
-осъществява наблюдение на изпълнението на проектите;
-осъществява посещения на място;
- подпомага одобрените кандидати при подготовката на заявки за плащане до Разплащателната агенция и изготвяне на доклади за отчитане на изпълнението;

- изготвя годишен доклад за отчитане изпълнението на СМР, както и други доклади и справки за изпълнение на СМР, изисквани от Изпълнителния директор и Управляващия орган на ПРСР

- информира своевременно Изпълнителния директор за проблеми, възникнали при изпълнението на Стратегията;
- извършва и други дейности в рамките на своите компетенции, във връзка с дейността на Сдружението.

Ние от ГЕРБ - Малко Търново се питаме какви познания по икономика и по селско стопанство има кметската съпруга? Какъв по-типичен пример за уреждане на добре заплатена работа за човека, а не търсене на подходящ служител?

Ръководството на ПП ГЕРБ - Малко Търново счита, че е категоричен конфликт на интереси подчинени на кмета на общината да журират в конкурси, където участник е съпругата на градоначалника.Докога на ключови позиции Община Малко Търново ще урежда да бъдат поставяни некомпетентни служители, които нямат необходимия ценз, квалификация и опит и могат да компрометират програма ЛИДЕР


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).