Два магазина на кмета на Созопол изгоряха напълно в огнен ад

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:34 / 19.05.2010
1498
Тази нощ около 01.30 ч. в Районно управление "Полиция" - Созопол е получено съобщение за възникнал пожар на ул. "Аполония" № 42 в Созопол. На място е изпратен полицейски автопатрул, който съвместно със служители на Районно управление пожарна безопасност и спасяване са започнали гасенето на пожара и уведомяването на хората от съседните сгради.

Поради разрастването на огъня на мястото на пожара са пристигнали допълнителни противопожарни екипи от Бургас и Приморско, като междувременно са евакуирани обитателите на всички съседни сгради. Констатирано е, че пожара първоначално е обхванал магазин за сувенири, разположен на ул. "Аполония" № 42 и магазин за дрехи, намиращ се в съседство, отдадени под наем на 26 и 69 годишни жени. По непотвърдена информация магазините са на кмета на Созопол Панайот Рейзи.

По думите им магазините са приключили работата си на 18 май, като са затворили в 19.00 ч. без да са имали някакви проблеми с ел. мрежата и ел. захранването. Около 02.30 ч. огънят е обхванал и съседната сграда на ул. "Анаксимандър" № 18, собственост на Националния институт за паметници на културата /НИПК/. По данни на домакинката на обекта, същият към момента на инцидента е бил необитаем. От пожара са напълно изгоряли двата търговски обекта, както и горния етаж на сградата на НИПК.

Засегната е и съседна къща, намираща се на ул. "Аполония" № 45, чийто двор е напълно изгорял. Пожарът е локализиран, като щетите са в процес на изясняване. Предстои извършването на оглед в светлата част на денонощието. Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Созопол.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).