Държавата прехвърля сградата на ОПУ "Д-р Петър Берон" на община Айтос

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:10 / 06.07.2012
1283
Днес в 14:30 часа Областният управител Константин Гребенаров и кметът на Община Айтос - Васил Едрев ще подпишат договор, по силата на който държавата, в лицето на Гребенаров, прехвърля безвъзмездно в собственост на Общината, сградата на Основно помощно училище "Д-р Петър Берон"-гр.Айтос. Същото е закрито от Министерство на образованието и науката през 2008 година, като до тази дата в него се обучават деца със специални образователни потребности.

Към настоящия момент материалната база все още е в добро състояние, с локално парно отопление, столова, двор и спортна площадка. Идеята на прехвърлянето е сградата да продължи да функционира, но като общинско училище, грижата за което ще поеме Община Айтос.

Подписването на договора ще се състои в сградата на Община Айтос /кабинет на кмета Васил Едрев/. Веднага след това двамата ще посетят училището.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).