Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавата предложи на Община Несебър договор за управление на Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 14:12 / 18.05.2013Коментари (0)902
© Burgas24.bg
СНЦ "Съюз на собствениците" приканва всички фирми и лица, които досега са заплащали такси на "Слънчев бряг" АД да преустановят да извършват това, тъй като ще настъпят промени свързани със стопанисването на инфраструктурата в зона "Изток" на на курорта "Слънчев бряг" още през този летен сезон. До 30 май т.г.е срокът, в който трябва да бъде готов проектът за договор чрез, който община Несебър да поеме публичното управление на активите в зоната. Това е едно от решенията взети на среща при министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, на която присъстваха представители на СНЦ "Съюз на собствениците", кметът на Община Несебър Николай Димитров и "Слънчев бряг" АД.

Първоначалният срок на договора може да бъде 10-годишен с опция за удължаване, предложи министърът. По време на разговора бяха обсъдени основните проблеми в курорта-неизяснената собственост върху инфраструктурата в зона "Изток" и наличието на установените към 1 май т. г- 585 незаконни търговски обекти.

Според министър Василев управлението на курорта "Слънчев бряг" на основата на такъв договор би могло да бъде решение на натрупани и нерешени проблеми в продължение на повече от десетилетие-поддръжката на инфраструктурата, което включва събиране на такси и данъци, и контролът върху дейностите, транспортната схема, безопасността на превозните средства, развитието на зелени площи и др. Чрез договора за управление от общината ще се контролират и приходите, и същевременно интегрирано ще се поддържа изцяло инфраструктурата-поддържане на алейни и тротоарни площи, осветление, озеленяване. Община Несебър ще отговаря за транспортната схема, пропускателния режим, поставяемите преместваеми обекти, таксиметровата дейност, влакчета, файтони, рикши и т.н. Така реално ще й се възложат права и задължения, а "Слънчев бряг" АД ще е остане търговско дружество, което ще управлява собствените си активи без да има отношение към администрирането и управлението на публичните площи в курортния комплекс.

Всички страни в срещата бяха единодушни, че трябва да бъдат премахнати незаконните обекти в курорта, независимо на чия територия се намират, и това трябва да се извърши от конкретните им собственици. Министър Василев ще поиска от регионалното министерство окончателна справка колко са незаконните обекти в курорта "Слънчев бряг" и предложи да се сформира обща комисия с представители на всички заинтересовани страни, която да ги опише.

СНЦ "Съюз на собствениците" информира, че заедно с община Несебър ще поставят тържествено началото на новия летен сезон в курорта "Слънчев бряг". Официалният старт на "Лято 2013" ще е на 6 юни. За мястото и началния час на събитието ще Ви информираме своевременно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: