Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доктори със солени тарифи прииждат към морските курорти
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 14.06.2011Коментари (0)673
© Burgas24.bg
Частни доктори със солени тарифи прииждат от всички краища на страната към морските курорти. Най-често на вратите на частните кабинети чукат хора с обикновена настинка или възпалено гърло, пипнати обикновено на плажа. Тези две на пръв поглед елементарни болести излизат не по-малко от 500 лева - за преглед, лечение и медикаменти, ако се лекуват на морето. Пациентите и сами могат да си диагностицират простудата, че и лечение да си назначат, но пък не могат да си купят лекарството без рецепта. А такава се дава само от лекар, след платена такса за преглед.

Ако пациентът има късмет, ще се размине само с един-единствен преглед, което обаче рядко се случва на практика. Обикновено лекарят преценява, че болният се нуждае от втора консултация със специалист, която пък му коства още 80 евро. За да се отхвърли съмнение за пневмония, е необходима рентгенова снимка, за която се плаща поне 40 евро. Сметката на болния ще набъбне с още 15 евро, ако лекарят реши да си свърши съвестно работата и му премери кръвното. Прословутата тарифа от 50 евро за първичен преглед е валидна и този сезон. Всъщност тази такса не е мръднала поне от пет години. Колкото и солени да са докторските услуги, пациенти винаги се намират, особено в разгара на сезона.

Махмурлиите са друга категория пациенти, които също доста често търсят помощ по време на морската си почивка. Едно обикновено главоболие и стомашно неразположение след пиянска вечер излизат между 100 и 200 евро. Кръвните изследвания, ехографът и други подобни услуги също се плащат допълнително по твърдо определен ценоразпис. Сестринските манипулации - също. Поставяне само на една мускулна инжекция например струва 10 евро, а венозната е с 5 евро отгоре. За гипсиране на крак или ръка пък ортопедът взема поне 100 евро. Прегледът с ехограф излиза 45 евро, а скенерът е три пъти по-скъп. Цените на оперативните интервенции се пазят в тайна и често се договарят на място.

Цената на пломба в курорта Златни пясъци достигна 80 евро, а ако преди пломбирането зъбът се нуждае и от лечение, всеки чуждестранен турист трябва да си приготви поне 200 евро, разкриват запознати с цените на денталните услуги в курортните комплекси около Варна. Почивка, съчетана с нова усмивка, практикуват все повече европейци, които пристигат през лятото по Черноморието. Някои от тях си запазват часове при нашенските зъболекари още от предишното лято, за да са сигурни, че за престоя си от две седмици ще могат да се върнат с 24-каратова усмивка. Най-често от комбинацията на полезното с приятното се възползват хората от третата възраст. Срещу 2000 лева за зъбен имплант те си поръчват несменяеми протези, което във Великобритания и Германия ще им струва доста по-солено.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Детска болница в Бургас
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: