До края на юни откриват нова детска градина в созополско село

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:09 / 23.04.2010
565
В созополското село Зидарово продължава изграждането на нова детска градина, съобщи   кметът на Созопол Панайот Рейзи. Селото е най-голямото на територията на общината като население. Изграждането на новата детска градина ще е на стойност около 700 000 лева, като 150 000 лева са отпуснати от община Созопол, а останалите от държавата. На въпрос не се ли притесняват да направят такава инвестиция в село, тъй като населението обикновено бяга към града кметът каза, че техните села не намаляват като жители, а дори се увеличават.

„Необходимостта от тази детска градина е належаща. Там има една детска градина която в момента не стига за децата, които искат да я посещават. Средствата да изграждането й една част са общински , а другата държавни. Там ще направим такава детска градина, каквато в бургаска област няма. Надявам се на първи юни, когато е денят на детето да отрежем лентата", каза Панайот Рейзи. Детските градини на територията на Созопол са безплатни за родителите, а общината поема всички разходи. На родено дете в морската общината отпускат по две хиляди лева. Няколко са големите села на територията на Созопол като Зидарово, Росен, Крушевец, които са предпочитани от млади хора. Кметът посочи още, че има тенденция за увеличаване на раждаемостта на територията на Созопол.

„Тази помощ и другите придобивки, които предоставяме на младите семейства е един добър повод те да искат да останат да живеят в нашата община и съответно да създават поколение", каза Рейзи. По данни на териториалното статистическо бюро в Бургас към края на 2009 година на територията на Созопол живеят 15 578 като 7 991 от тях живеят в селата.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).