До 2 седмици подписват договори с фирми за зимно почистване на Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:03 / 06.11.2010
811
До 20 ноември трябва да бъдат подписани договорите с фирмите ангажирани със зимното почистване на пътната мрежа в община Царево, съобщи Златин Димов, главен инспектор Опазване на обществения ред и околната среда в община Царево. Той допълни, че дотогава има устна уговорка с фирмите, които са същите като миналата година. "Това са малки фирми, местни. Ние не ангажираме големи фирми, защото те искат бързи печалби и бързо напускат и не вършат добра работа", каза още Димов.

Общинските пътища са разделени на три участъка, три са фирми, които ще се грижат за зимното почистване и още 5 фирми за населените места. По думите на Димов общо 8-9 фирми ще бъдат ангажирани за зимно почистване за общинската пътна и улична мрежа. Средствата, които общината е отпуснала са от порядъка на миналогодишните. "Вероятно е общината да ги е намалила с около 10% в резултат на кризата и цялостното орязване на бюджетите на общините и те са от порядъка на 30-40 хил. лева до края на годината", коментира Димов. По думите му подготовката продължава. Планираното количество пясък и луга е около 250 до 300 тона пясък плюс сол. Машините, с които се обработват пътищата през зимните месеци са най-различни в зависимост от валежите.

"Очакваме да се справим ако е необходимо имаме и допълнителна техника с която общината помага. Понякога при снежна буря и виелици очакванията на хората са до 24 часа всичко да се почисти и ние трябва да вървим след техните очаквания, въпреки че е трудно", допълни инспекторът. На въпрос, че миналата година често пъти пътя Царево Ахтопол е бил затворен , той отговори че е част от републиканската пътна мрежа и общината не отговаря за него.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).