Дни на унгарската култура в Свети Влас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:53 / 14.08.2013
668
Ученици, артисти и музиканти ще вземат участие в Дните на унгарската култура, които започват на 17 август в Свети Влас. Празниците ще бъдат официално открити на 18 август от кмета на курортния град Иван Николов.

От 20.00 часа в амфитеатъра започва представлението на гостуваща унгарска група "Музиката и танцът-наш общ език". Представлението включва оперети, фолклорни песни и танци, мюзикъли. Участие ще вземат 20 ученика от район Ержебетварош, Унгария.

На следващия ден в стария Несебър групата ще представи с музика и танци унгарския бит, култура и традиции. На 20 август от 19.00 часа ще започне официалната церемония по поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи в Свети Влас. В церемонията ще се включат и ученици от курортния град.

За Дните на унгарската култура в Свети Влас ще пристигне делегация, водена от кмета на Будапеща. Празниците ще продължат до 24 август с рецитали, тематични вечери и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).