Днес е първото работно заседание на Общинския съвет в Айтос

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:30 / 29.11.2011
508
Седем са точките в предварителния дневен ред на първото работно заседание на местния парламент в Айтос, което ще се проведе днес. 29-мата общински съветници, избрани с вота на айтозлии на 23 октомври, ще гласуват предложения, свързани основно със структурирането на местния законодателен орган, предаде репортер на Burgas24.bg. Стартът ще бъде даден с полагане на клетва на новоизбран съветник от групата на ДПС.

Съветниците ще дебатират и гласуват проекто-правилник за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с Общинската администрация на Община Айтос през мандат 2011-2015 г. По предварителна информация от членовете на Временната комисия, която подготвя проекта, новото ще е окрупняването на постоянните комисии и значително по-малкият им брой през този мандат. Основните акценти в новия документ ще бъдат докладвани в заседателната зала от юриста Стоян Стоянов - ПП "Движение Гергьовден".

За да е ясен окончателният състав на ръководството на местния парламент, съветниците ще трябва да предлагат кандидатури и да гласуват доверие на двама Заместник-председатели на Общинския съвет. Пред вид числеността на партийните групи, най-вероятно изборът ще падне върху представители на БСП и ГЕРБ.
На първото работно заседание ще бъдат структурирани и постоянните комисии, които ще работят към Общинския съвет. Мотивите за членството в тези комисии обикновено се свързват с професионалната квалификация на съветниците и партийната равнопоставеност.

Новият айтоски парламент ще гласува и две докладни записки от Председателя на Общински съвет - Айтос Ружди Хасан за определяне на представител в Общото събрание на Националното сдружение на Общините в Република България и на представител на Общински съвет-Айтос в Областния съвет за регионално развитие.

Кметът на Община Айтос Васил Едрев ще внесе предложение за закриване на четири кметства, във връзка с промените в Закона за административно-териториалното устройство на Република България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).