Денонощно видеонаблюдение в Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:33 / 20.03.2013
1066
27 камери са монтирани до момента в Царево. Денонощно видеонаблюдение ще има на обществени сгради, алеи, възлови кръстовища, входните артерии, учебни заведения и др. Самите камери и записващите устройства са закупени още през 2007г., но досега не са били влезли в експлоатация. Средствата, които до момента е отделила общината, са минимални и се състоят в свързването на записващите устройства и камерите в единна мрежа към РУП - Царево. Системата за видеонаблюдение може да се разшири, ако има ефект.

Целта на системата за видеонаблюдение е превенция на посегателства върху имуществото и нарушаването на обществения ред, ще се следи трафикът на моторни превозни средства и ще подпомогне полицията при откриването на нарушители и извършители на престъпления. Освен това ще се записват и всички нарушения на правилата за движение, както и на обществения ред.

"Мрежата вече функционира надеждно и чрез нея общината подпомага дейностите на полицията за превантивен контрол, разкриване и документиране на нарушенията и престъпленията от общ характер, на хулигански прояви и нарушения на Закона за движение по пътищата. Адмирирам това начинание, не само заради факта, че Царево ще тества един от надеждните начини за превенция на престъпността, а и защото сигурността на гражданите може да бъде гарантирана само със съвместните усилия на всички заинтересовани институции." заяви кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).