Делото за “Дюн” се точи 2 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:48 / 14.08.2009
1624
Скандалът с незаконния хотел "Дюн" избухна през лятото на 2007 г., когато след прокурорска проверка ДНСК издаде заповед за премахването на три сгради в Слънчев бряг, разположени буквално на плажната ивица. Това са прочутият хотел "Дюн" на покойния шеф на "ВАИ холдинг" Георги Илиев, хотелоподобната постройка "Апартаменти "Хевън" на Георги Славов (син на взривения бизнесмен Стоил Славов) и "Оазис ВИП домове" на пловдивския холдинг "Галакси пропърти груп". 

Сериозни разминавания били забелязани между реално построеното и това, което е посочено в разрешителните за строеж. "Ел Би Джи" - фирмата собственик на хотел "Дюн", е получила разрешение да построи на три етажа "ресторант, жилища, постройки с обслужващи функции и паркинг". Проверка показала, че вместо това е изграден хотел със 155 легла, без паркинг и на 3+1 етажа, като категорично се отбелязва, че в устройствения план въобще не е предвидено изграждането на хотел.

"Дюн" притежава собствен частен плаж, ресторант, винарска изба, джакузи на покрива, открит басейн, бар на плажа, скай бар, VIP лимузина с шофьор, четем в туроператорските оферти.

Хотелският комплекс бе подарък от Георги Илиев в знак на любов към половинката му Мая. Хора от обкръжението на висаджийското семейство твърдят, че тя лично е надзиравала до най-малкия детайл работата на архитекти и строители. Хотел "Дюн" има акт 16, издаден на 23 юни 2004 година от Районната дирекция за национален строителен надзор в Бургас.

Административният съд в София-град е отменил като незаконосъобразна заповедта на началника на ДНСК за премахването на строежа като незаконен. Фирмата жалбоподател е получила от главния архитект на Несебър разрешение за въпросния строеж, което е било одобрено от ДНСК и е влязло в сила преди започването на строителните работи. В мотивите към решението си съдът е записал, че оспорваният акт (заповедта на ДНСК) е издаден при множество нарушения на Закона за устройство на територията и Административно-процесуалния кодекс. Магистратите са констатирали непълнота на фактическото описание, която не кореспондира със заповедта за премахване на строежа и противоречи на влезли по-рано в сила административни актове. Съдебното решение се основава на още редица пропуски и нарушения на норми от страна на ДНСК. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.



Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).