Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делото за “Дюн” се точи 2 години
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 14.08.2009Коментари (0)1623
©
Скандалът с незаконния хотел "Дюн" избухна през лятото на 2007 г., когато след прокурорска проверка ДНСК издаде заповед за премахването на три сгради в Слънчев бряг, разположени буквално на плажната ивица. Това са прочутият хотел "Дюн" на покойния шеф на "ВАИ холдинг" Георги Илиев, хотелоподобната постройка "Апартаменти "Хевън" на Георги Славов (син на взривения бизнесмен Стоил Славов) и "Оазис ВИП домове" на пловдивския холдинг "Галакси пропърти груп". 

Сериозни разминавания били забелязани между реално построеното и това, което е посочено в разрешителните за строеж. "Ел Би Джи" - фирмата собственик на хотел "Дюн", е получила разрешение да построи на три етажа "ресторант, жилища, постройки с обслужващи функции и паркинг". Проверка показала, че вместо това е изграден хотел със 155 легла, без паркинг и на 3+1 етажа, като категорично се отбелязва, че в устройствения план въобще не е предвидено изграждането на хотел.

"Дюн" притежава собствен частен плаж, ресторант, винарска изба, джакузи на покрива, открит басейн, бар на плажа, скай бар, VIP лимузина с шофьор, четем в туроператорските оферти.

Хотелският комплекс бе подарък от Георги Илиев в знак на любов към половинката му Мая. Хора от обкръжението на висаджийското семейство твърдят, че тя лично е надзиравала до най-малкия детайл работата на архитекти и строители. Хотел "Дюн" има акт 16, издаден на 23 юни 2004 година от Районната дирекция за национален строителен надзор в Бургас.

Административният съд в София-град е отменил като незаконосъобразна заповедта на началника на ДНСК за премахването на строежа като незаконен. Фирмата жалбоподател е получила от главния архитект на Несебър разрешение за въпросния строеж, което е било одобрено от ДНСК и е влязло в сила преди започването на строителните работи. В мотивите към решението си съдът е записал, че оспорваният акт (заповедта на ДНСК) е издаден при множество нарушения на Закона за устройство на територията и Административно-процесуалния кодекс. Магистратите са констатирали непълнота на фактическото описание, която не кореспондира със заповедта за премахване на строежа и противоречи на влезли по-рано в сила административни актове. Съдебното решение се основава на още редица пропуски и нарушения на норми от страна на ДНСК. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.



Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: