Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делегация от Созопол посети Законодателното събрание на Санкт Петербург
Автор: Екип Burgas24.bg 12:41 / 27.10.2013Коментари (0)390
©
"Вие сте първата делегация от България, която ни посещава и търси контакти от 2006 година", заяви в приветственото си слово депутатът от Законодателното събрание на Санкт Петербург и председател на Комисията за международни отношения в парламента Татяна Захариева.

Делегацията от Созопол, в която бяха Красимира Германова и кметът на община Созопол Панайот Рейзи, както и заместник-кметовете Катя Стоянова и Петя Чапевова проведе официална среща в Законодателното събрание на Санкт Петербург. Целта на посещението на созополската делегация бе да представи възможностите на Созопол като туристическа дестинация, възможностите за инвестиции и обмяна на опит в сферата на съхраняване и опазване на културно-историческите ценности.

Татяна Захариева приветства усилията на управата в Созопол да разширява и подобрява контактите с руската страна и разказа за законодателните инициативи, които гарантират опазването на културно-историческото наследство на Санкт Петербург. Тя подчерта, че основна роля има държавата и независимо от партий
©
ния състав на Законодателното събрание, всички изпълняват дългосрочна програма за развитие на Петербург. Тя изрази готовност за пълноценно сътрудничество със Созопол във всички сфери и пожела тази среща да бъде началото на добри междудържавни отношения.

Руският депутат сподели,че харесва Созопол и след откриването на мощите на Свети Йоан Кръстител, градът е станал още по-атрактивен за руснаците. Тя изрази специално отношение към Черноморец, където жители на Петербург имат собственост.

"Какво става с мощите на Свети Йоан Кръстител?" бе първият въпрос на заместник-губернатора на Санкт Петербург Василий Николаевич Кичеджи по време на
©
официалната среща на делегацията от Созопол в Зимния дворец. Председателят на общинския съвет Красимира Германова запозна заместник-губернатора с целта на посещението и възможностите на Созопол като туристическа дестинация.

Василий Кичеджи и кметът Панайот Рейзи обсъдиха в конкретика бъдещи съвместни инициативи. По време на срещата стана ясно, че в Петербург има компании, които искат да инвестират в Созопол и Южното Черноморие както в туризма и в имоти, така и в други сфери.Още по време на срещата бе договорено деца и младежи от Петербург да бъдат включени във фестивалите на Созопол, които се оказаха познати на заместник губернатора и много привлекателни за руснаците.

След срещата на най-високо ниво бяха разменени подаръци и бе изразена готовност и от двете страни посещението да прерастне в дългосрочно сътрудничество.

Созополската делегация проведе среща и с председателя на Съвета по туризъм Александър Александрович,който подробно запозна общинските съветници и представителите на общинската администрация с начина на съхраняване и популяризиране на богатото културно-историческо наследство на Санкт Петербург.

Посещението в старата руска столица бе организирано по инициатива на общинския съвет в Созопол и бе осъществено с подкрепата на генералният консул на България в Санкт Петербург Петя Несторова, която заедно с търговското ни аташе присъства на всички срещи на най-високо ниво.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: