Деца възстановиха екопътека в Странджа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:05 / 18.06.2010
799
Преходът до единствения манастир в Странджа, оцелял до наши дни, се взема за 3,45 часа. Пешеходната пътека почти не се използва от туристите, тъй като е непопулярна и занемарена, обясниха от училището инициативата. Децата с помощта на техните ръководители са сложили нова маркировка, а табела с логото на училището указва, че екоакцията се реализира по проект.

Дейностите са част от проекта Творческа лаборатория за аниматори "Изработване на празници", спечелен по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: "Да направим училището привлекателно за младите хора". Той се финансира по ОП "Развитие на човешките ресурси" със 127 562,21 лв. Целта е развитие на анимацията като услуга от ново поколение, осигуряваща атрактивност на туристически продукти. В дейностите през учебната година участваха 500 деца в 10 модула, сред които "Спортно-туристическа анимация", "Странджа и морето - природа и уникалност" и "Странджански фолклор".

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).