Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Данъчните проверки по Черноморието стават всекидневни
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 18.08.2010Коментари (0)665
© Burgas24.bg
Данъчните проверки, които се извършват по Черноморските курорти стават всекидневни, заради повсеместните нарушения и укрити обороти, които инспекторите на НАП установиха в последните два уикенда, информират от приходната администрация.

Нарушенията са докладвани на вицепремиера Дянков и министър-председателя Борисов, в резултат на което е взето решението проверките да се провеждат всеки ден. Един от собствениците на дискотека в Слънчев бряг, който участва в управлението на 16 фирми, дължи близо 1,5 млн. лева за данъци и осигуровки, по тази причина всеки сезон дискотеката се стопанисва от ново търговско дружество, собственост на същото физическо лице. Изпълнителният директор на НАП вече е възложил ревизия на този човек, той ще отговаря солидарно с цялото си имущество за дълговете на фирмата. В хода на контролните действия станало ясно, че 4 от фирмите, които стопанисват развлекателни заведения на плажната ивица дори не са регистрирани по ДДС, тоест твърдят, че годишният им оборот е под 50 000 лева. Търговските обекти, които продължават да извършват нарушения и след откритото данъчно наблюдение, ще бъдат запечатвани, допълват от НАП. Данъчните вече водят и регистър на луксозните автомобили, които всяка вечер паркират пред заведенията в курортните комплекси. Техните собственици ще бъдат проверени в софтуера на НАП за това дали имуществото им съответства на декларираните доходи, допълват от приходното ведомство.

От НАП припомнят, че над 1,5 млн. лева оборот регистрираха за два уикенда заведенията по Черноморието, подложени на открито данъчно наблюдение. Дискотека в Слънчев бряг отчете над 94 000 лева приходи само за една вечер, след като проверяващите започнаха наблюдение на всеки касов апарат в заведението. Варненски нощен клуб започнал да отчита 14 пъти по-големи приходи във времето, когато е проверявана, съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, който лично ръководи акцията в морската столица. На фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, както и на техните собственици и управители, ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години. Според инспекторите на НАП данните, събрани при откритото наблюдение ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителния оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларарини приходи назад във времето.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: