ДЕЛА предлага промяна на реда за отпускане на финансова помощ в община Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:31 / 15.02.2011
652
Предложението за промяна на правилника за отпускане на еднократни помощи, което внесе общинският съветник от ДЕЛА Атанас Терзиев. Според Терзиев и колегите му от ДЕЛА през последните месеци има лавинообразно увеличение на отпуснатите помощи. Само в рамките на последния месец с протокол №1 от 19 януари 2011 година цели 104 души са одобрени за отпускане на средства от общината, като сумата е близо 35 хиляди лева.

Сегашната наредба позволява кметът да отпуска до 3 минимални работни заплати на затруднени финансово граждани веднъж годишно без решение на общинския съвет. "За съжаление, тази практика вече се изкривява и помощите се превръщат от социална политика в инструмент за купуване на гласове в година на избори. Жители на общината вече ни сигнализираха, че лично секретарят на община Несебър Стойко Стоянов е събирал лични данни на жители на селата в общината под предлог за изготвяне на списък за отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещите се", посочват от ДЕЛА.

"Целта на тази мярка не е да ограничава възможностите за достъп до помощи сред хората. Идеята е всички решения на комисията да бъдат одобрявани от общинския съвет, а не еднолично от кмета. Тази мярка ще увеличи прозрачността и ще пресече всякакви опити за евентуални злоупотреби с общински средства, мотивирани изцяло от изборни цели", добави още Терзиев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).