ДЕЛА: Сделката за делфинариума отдавна трябваше да е в прокуратурата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:18 / 21.07.2010
617
"Общинските съветници от ДЕЛА вече три години настояват за проверка и разваляне на сделката за делфинариума.", заяви председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев по повод на вчерашното предложение на кмета на Несебър сделката с "Феста холдинг" да бъде дадена на прокуратурата.

Според представителите на ДЕЛА сегашното управление в лицето на кмета Николай Димитров и коалицията около партията на братя Диневи близо 3 г. саботират идеята за разваляне на договора и работят целенасочено в полза на интересите на едно търговско дружество. От ДЕЛА припомнят, че кметът е предложил идеята за прокурор едва след като областният управител на Бургас спря незаконната сделка за замяна с един от най-апетитните общински имоти на брега на морето в Новия Несебър и стана ясно, че далаверата няма да мине. "Защо кметът три години се опитва да обезщетява "Феста холдинг", след като смята, че сделката е престъпна от самото си начало?", попита Терзиев.

"Спирането на сделката от областния управител ясно показва, че нашите сигнали за незаконни действия са били основателни, а от началото на мандата сегашните управляващи със зъби и нокти се опитваха да прокарат поредната сделка под масата с общински имот", заявяват още от ДЕЛА.

Според Терзиев още от самото начало на процедурата през 2003 г. сделката с Феста холдинг е изглеждала корупционна и обслужваща интересите на въпросното търговско дружество. "Всички последващи опити за замяна на терена с апетитни парцели в Новия град и заплахите за искане на обезщетения отново обслужваха интересите на "Феста холдинг" и тандема Димитров-Диневи. С тези си действия се целеше единствено манипулиране на общественото мнение с неизпълними заплахи за застрояване на Стария Несебър. На няколко пъти от Института за паметниците на културата потвърдиха, че няма да одобрят строителство, което да застраши статута на Стария град като паметник на ЮНЕСКО, въпреки целенасочените твърдения на противното от страна на управляващите в общината", посочи още Терзиев.

От ДЕЛА припомнят още, че общината държи депозираните през 2005 г. средства в сметка в "Инвестбанк", която е част от "Феста холдинг, т.е. парите никога не са излизали извън кръга от фирми на "Феста холдинг", посочват още от ДЕЛА. От ДЕЛА определиха искането на компенсации в размер на близо 3 млн. лв. от общинския бюджет за абсурдно и посочиха, че явно от "Феста холдинг" се опитват да си върнат "вложеното" в политическите услуги, които кметът и управляващата коалиция на Диневи им оказват през последните години. От партията припомниха, че и до момента "Инвестбанк" е наемател на личен имот на кмета въпреки очевидния конфликт на интереси.


Виж коментарите (0)

Още по темата (41):
18.02.2011 Кметът на Несебър: Социалната програма е за хиляди хора, а не за няколко
души
16.02.2011 Община Несебър: Политически спекуланти спират социалните помощи за бедните
14.10.2010 Общинският съвет в Несебър разваля сделката с "Феста"
14.10.2010 ДЕЛА: Борбата ни срещу порочния договор за делфинариума даде резултат
14.10.2010 Общинският съвет на Несебър обсъжда сделката за делфинариума
28.09.2010 Несебър разваля договора за делфинариума с "Феста"
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).