ДЕЛА: Кметът и братя Диневи отново прокарват далаверата с „Феста холдинг”

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:55 / 25.05.2010
2487
„Пореден опит за узаконяване на една от най-големите далавери с общинско имущество в Несебър през последните години". Така определиха от ДЕЛА повторното включване на точката за промяна на статута на скандалноизвестния имот в Новия град в дневния ред в предстоящата сесия на общинския съвет в Несебър.

Според ръководството на ДЕЛА тандемът, който управлява община Несебър-Димитров-Диневи, отново се опитва буквално да подари на „Феста холдинг" АД апетитния имот от над 12 декара, който се намира на Северния морски бряг. От ДЕЛА припомниха, че само преди месец предложението не успя да получи необходимата подкрепа, което осуети плановете на Димитров -Диневи за бърза и скрита от общественото внимание сделка.

„Теренът в новата част на Несебър няма нищо общо с проекта за делфинариума в Стария град. Замяната ще позволи на "Феста" да излезе от задънената улица с практически неизползваемия терен в Стария Несебър, като получи много по-ценен имот, който ще им позволи мащабно строителство на самия морски бряг", отново заяви председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев.

От ДЕЛА припомниха също така, че още в зародиша си въпросната сделка е изглеждала корупционна, тъй като в средата на миналата година Диневи и Димитров опитаха тихомълком да прокарат проект за ПУП, с който над 12 дка да се придадат към терена на „Феста холдинг".

„При липсата на обществено одобрение и категоричния отказ на Института по паметниците на културата да съгласува абсурдния проект за строителство на делфинариум в Стария град, единственото решение остава връщането на депозита на компанията и запазването на собствеността върху двата общински имота", посочи председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев. Той потвърди, че общината държи депозираните през 2005 г. средства в сметка в „Инвестбанк", която всъщност е част от „Феста холдинг", което значи, че парите никога не са излизали извън кръга от фирми на „Феста холдинг".

От ДЕЛА припомниха конфликта на интереси на настоящия кмет, който е наемодател на офиса на „Инвестбанк" в Несебър. Само няколко месеца след като „Инвестбанк" се нанася в имота на Димитров започва новата сага около въпросната далавера, допълват още от ДЕЛА.

От ДЕЛА призоваха колегите си в общинския съвет към гласуване в името на интереса на несебърлии и недопускане на промяна на статута на обекта от публична общинска в частна общинска собственост, което е една от последните стъпки, преди теренът да бъде предоставен на акционерното дружество.


Виж коментарите (0)

Още по темата (41):
18.02.2011 Кметът на Несебър: Социалната програма е за хиляди хора, а не за няколко
души
16.02.2011 Община Несебър: Политически спекуланти спират социалните помощи за бедните
14.10.2010 Общинският съвет в Несебър разваля сделката с "Феста"
14.10.2010 ДЕЛА: Борбата ни срещу порочния договор за делфинариума даде резултат
14.10.2010 Общинският съвет на Несебър обсъжда сделката за делфинариума
28.09.2010 Несебър разваля договора за делфинариума с "Феста"
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).