Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ДЕЛА: Частна фирма изнудва наематели на общински имот в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 18.08.2010Коментари (0)674
© Burgas24.bg
Близката до общинската администрация и коалицията на братя Диневи - МОРЕ ямболска фирма "ЛС-груп" ООД изнудва наематели на общински терен в Несебър. Това се казва в сигнал, подаден днес до Районната прокуратура в града от председателя на партия ДЕЛА Атанас Терзиев.

"Получихме сигнали от граждани, които имат павилиони под наем върху терен в Новия град. Целият терен е 976 кв. м, от които 320 кв. м са общинска собственост, а останалите доскоро бяха стопанисвани от кооперация "Юнона". Досега наемателите са плащали наеми на кооперацията, но наскоро с тях се свързали представители на фирма "ЛС-груп" ООД, които им представили договори с нови условия. В договорите те се представят за нов наемодател, а наемът е вдигнат близо три пъти", обясни Атанас Терзиев.

Той е поискал от прокуратурата да извърши проверка на каква база "ЛС-груп" изнудва местните хора, след като нито е собственик, нито наемател на терена. Една част от него е общинска, а за друга обявили се за наследници дълги години водели дела с кооперация "Юнона". Наскоро заявили, че са спечелили делата, тъй като самата кооперация се отказала от претенции за своята част. "За нас това е съмнително, затова настояваме прокуратурата да провери и как точно тази част от терена е върната на претендиращите се за наследници", допълни Терзиев.

Никъде няма данни нито за продажба на терена на "ЛС-груп", нито за предоставяне на част от него под наем на въпросната фирма от страна на наследниците. Затова е неясно на какво основание "ЛС-груп" изнудва местните хора и се обявява за наемодател, изтъкват от ДЕЛА.

Междувременно преди броени дни "наследниците" са поискали от общината да им продаде своята част от терена - 320 кв.м. Искането скорострелно е входирано за сесията на общинския съвет в петък от общинската администрация. В документите обаче има редица неясноти: "В приложената докладна записка наследниците се легитимират с решение на Бургаския окръжен съд от 1993 г., а пред Службата по кадастъра представят друго решение на Върховен касационен съд от 2006 г.", обяснява Терзиев.

Според него това разминаване, недопустимият натиск върху наемателите и услужливото поведение на общината като съсобственик навежда на съмнение за поредна далавера с общински имоти в Несебър, която ще остави без препитание редица семейства, които сега имат павилиони там. "Това е причината да искаме прокурорска проверка на случая", добавиха още от ДЕЛА. Съмненията на партията са, че зад форсираната покупко-продажба прозират интересите на близката до кмета и братя Диневи "ЛС-груп", а обявилите се за наследници са просто маша в ръцете на фирмата, която открито парадира, че е новият собственик на имота. От партията припомниха, че въпросната ямболска фирма "ЛС-груп" ООД е замесена в почти всички скандали с имоти и обществени поръчки през последната година, сред които спряната процедура от Комисията за защита на конкуренцията за изграждане на пътища в кв. Черно море за над 6 млн. лв., набързо уредилият се с акт-16 хотел "Мелницата" в началото на провлака към Стария град и сградата, намираща се на ул.Отец Паисий, за която от Дела подадоха сигнал до Бургаската окръжна прокуратура.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: