Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чужди телевизии снимат филми за парк "Странджа"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:38 / 28.08.2011Коментари (2)2035
Екип от френската телевизия Арт ще остане до понеделник в парк "Странджа", където снима филм, съобщи Мария Демиева, старши експерт в дирекцията на парка. Филмът, който ще бъде излъчен в началото на следващата телевизия е част от предаване, което заснема и представя интересни части от света. Водеща е френска журналистка, която е незряща.

"Бяхме в един от най-красивите райони, близо до резерват "Средока", по следите на дивите животни и това което може в парка навсякъде да се наблюдава е хармонията между природата и човека. Снимките продължават и в понеделник, когато ще сме на защитена местност "Устието на р. Велека"", каза Демиева. Тя и хората от дирекцията показват на френския екип целия парк и неговата красота. Едно от нещата, което те са научили е невероятния странджански манов мед и странджански чай.

Френският екип ще опита домашно кисело мляко и ще заснеме целия процес на направата му - от дуенето на животните до подквасване на млякото.Французите са очаровани още от първия им ден в планината. Езикова бариера няма, подчерта Демиева, тъй като освен че българите знаят френски, има и българка в екипа на французите. "Тя живее в Париж и се казва Марияна Траянова, една невероятна млада българка, която много ни помогна" каза още експертът от дирекцията на парк Странджа.

Преди френския екип обаче в началото на месеца филм е заснела гръцката държавна телевизия за предаването "Балкан експрес". За четири дни гръцкия екип е заснел празниците в село Бродилово, нестинарите в с. Граматиково, защитена местност "Устието на река Велека'. "Всички телевизионни екипи, които идват да снимат в парка разбират, че Странджа е необятна и уникална. Питат дали осъзнаваме в каква уникална планина живеем и че такава планина няма никъде в Европа, а те обикалят целия свят. И двата екипа казаха, че ще се върнат отново следващата година", посочи още Демиева. По думите й интересът от страна на медиите тази година е много голям, както от чужди, така и от български. Това от своя страна е много голяма реклама за самия парк, и планина.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Страхотна новина. С нетърпение о4аквам филма
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: