Честват 100 години от освещаването на църквата в Бродилово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:27 / 03.08.2011
368
На 6 август Община Царево подготвя тържествено честване на 100 - годишнината от освещаването на църквата "Св. Пантелеймон" в село Бродилово. От 8.30 до 11.00 ч. Негово високопреосвещенство митрополит Йоаникий ще отслужи Света литургия, след което ще бъде извършено освещаването на иконите в храма. За гостите на празника ще има курбан от боб за здраве, който ще се раздава в двора на храма. Програмата ще бъде изпъстрена с концерт от народни песни и танци на местни фолклорни групи и гостуващи състави от страната и чужбина.

В местното читалище вече е подредена постоянната фотоизложба на Общинския исторически музей, посветена на тракийските бежанци, "Пътуване към корените".
По повод 100 -годишния юбилей на православния храм в центъра на селото се издигна рекламен билборд с кратка история на Бродилово и карта на културно-историческите му забележителности, а входа на селото украси нова указателна табела. Две пана на входа на църквата разказват вековната й история. Издадена е и специална рекламна брошура с културните забележителности на Бродилово на български и английски език. Инициативата е на Общинския исторически музей в Царево.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).