Бутат вилно селище "Златна перла"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:20 / 19.04.2012
1146
Територията, на която е разположено вилното селище "Златна перла", е включена в новия устройствен план на Царево. Това каза директорът на Регионална дирекция за национален строителен контрол за Югоизточна България Георги Георгиев.

По думите му селището влиза във вилна зона. Заповедта, с която е приет устройственият план обаче, се обжалва в съда, уточни той.

Георгиев посочи, че към момента все още там не може да се строи. Директорът на РДНСК добави обаче, че ако се приеме устройственият план, ще може строителството да продължи, макар и не в този вид.

Най-голямото премахване на незаконни постройки по Черноморието ще бъде извършено днес. На събарянето на ваканционни къщи във вилното селище "Златна перла" край село Варвара ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Още вчера работници на фирмата-собственик започнаха предварително премахването на постройките в района на природен парк "Странджа". Днес и багерите, наети от ДНСК ще влязат в незаконния комплекс.

Събарянето засега се плаща от държавата. Строежът на "Златна перла" беше замразен преди пет години и прокуратурата доказа, че разрешителните му са издадени на базата на фалшифициран подпис на тогавашния заместник-министър на екологията.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
05.08.2012 Министър Павлова инспектира бившия комплекс "Залтна перла"
19.04.2012 Бутат сгради на "Златна перла" пред очите на министър Павлова
19.04.2012 Павлова за бутането на "Златна перла": Всички трябва да спазват законите
18.04.2012 Утре премахват вилно селище "Златна перла"
11.06.2010 Бутат на части "Златна перла" край Варвара
09.06.2010 Стефан Златаров: Ако съборят "Златна перла" значи сме в ЕС
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).