Бургаската гражданска камара награди Семир Абумелих

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:41 / 11.05.2010
516
Собственикът на МБАЛ „Дева Мария" Семир Абумелих получи ежегодната награда „Димитър Бракалов". Призът, който е учреден от Бургаската гражданска камара, се връчва за принос в развитието на Бургас и за гражданска позиция.

„Нашият град е космополитен и винаги е оценял приноса на всеки човек по достойнство и му отвръща за направеното с добро и обич. Престижното отличие „Димитър Бракалов" задължава своя носител да пази високи морални ценности и да не прекъва дейността си, заради която е бил отличен" - заяви след церемонията по награждаването в храм „Свети Свети Кирил и Методий" председателят на гражданската камара арх. Петко Йовчев.

Семир Абумелих получи наградата заради постиженията си в сферата на здравеопазването и посвети отличието на целия екип от общо 240 лекари, медици, медицински сестри и служители от МБАЛ „Дева Мария" и от медицински център „Света София".

Инвеститорът в най-новото здравно заведение в Югоизточна България благодари на всички бургазлии за доверието и признанието и обеща, че заедно със своя екип ще продължават да сбъдват мечтите на хората от региона за модерно здравеопазване.

До два месеца в МБАЛ „Дева Мария" ще заработи ново отделение по съдова хирургия, предстои и откриване на отделение по инвазивна кардиология.

Досегашни носители на наградата „Димитър Бракалов" са „Лукойл - България" АД, гимназия с преподаване на немски език „Гьоте", режисьорът Георги Дюлгеров, собственикът на книжарници „Хеликон" Данчо Панайотов, настоящият кмет на Бургас Димитър Николов, вестник „Черноморски фар", проектантът на разширяването и модернизацията на пристанище Бургас Александър Александров, Сливенският владика Йоаникий и Регионалният бургаски музей.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).