Боян Радев става почетен гражданин на Свети Влас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:43 / 02.05.2012
551
Общественият съвет на град Свети Влас ще удостои днес двукратния олимпийски, световен и европейски шампион Боян Радев със званието "Почетен гражданин". Знаменитият спортист, който е и известен меценат и колекционер, получава отличието за неговите заслуги за развитието на морското селище като туристически, културен и духовен център. Церемонията ще се състои от 18,00 часа пред сградата на кметството. По традиция всяка година на втори май, празника на Свети Влас се дава старт на летния сезон.

Години наред Боян Радев организира безвъзмездно изложби на ценни предмети на изкуството в морското селище, като по този начин е събудил интереса на много български и чужди граждани към Свети Влас. Той е съдействал да се промени визията на местния туризъм от чисто развлекателен към културно-исторически, се казва в мотивите на кмета Иван Николов. Известният колекционер е лобирал Свети Влас да бъде обявен за град. Участвал е в организацията на множество спортни събития, като по този начин е спомогнал за популяризирането и развитието на спорта сред младите хора в града и района.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).