"Предлагат се всякакви атракции като битов кът, интересен разказ за живота на пчелите и за самия добив на мед, както и за различните видове кошери. След което се прави демонстрация пред гостите. Тя включва -отваряне на стъклен кошер, изваждане на пчела с голи ръце, целуване и галене на медоносците, без никой да бъде ужилени", уточни уредникът. След края на атракцията домакинът води гостите в битовия кът, където ги черпи с медена питка, медена ракия и със славянското питие медовина. То се приготвя по специална рецепта - мед, вода, натурален сок от лимон и от портокал. Цялото представяне на развитието на пчеларството от древността до наши дни продължава 45 минути. Киров добави още, че гостите в музея идват с предварителна резервация. Има дни, в които посетителите са около 180 до 200 души.
Източник: Агенция "Фокус"