Битата жена: Собственикът на корабчето ме влачеше по палубата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 18.08.2010
1316
Виржиния Георгиева е пострадалият държавен служител от предприятие "Рибни ресурси" ЕООД, съобщи Борислав Стоянов, директор на дружеството. Заради инцидента той пристигна в Созопол, за да се запознае на място със ситуацията.

Самата Виржиния Георгиева, която е главен експерт "Бизнес развитие" и офицер по сигурността в "Рибни ресурси" ЕООД сподели, че инцидентът е станал малко след 14.00 часа вчера на територията на държавно рибно пристанище - Созопол. На място тя е установила, че пътническо корабче "Флагман" от Поморие е застава на борд към моторен кораб "Свети Никола" и през него започва да качва туристи.

Тя се обърнала към собственика и започнала да му обяснява правилника на държавното рибарско пристанище. "И в момента, в който обяснявах започнаха грубостите от негова старана. Нямаше разправия. Аз спокойно обявявах законовите разпоредби на Република България и правилника. Помолих един от неговите моряци да слезе и в този момент той ми посегна и започна да ме блъска по палубата на кораб "Свети Никола". Блъскането беше безразборно, а целият кораб е метален. Думите му бяха, че желае да ми счупи главата. Хвана ме за шията и ме провлачи през цялата палуба", разказа Георгиева.

На въпрос дали някой й се е притекъл на помощ Георгиева каза, че всичко станало много бързо, но така или иначе никой не се отзовал да й помогне. Служителката е освидетелствана. Има две фрактури и множество наранявания. В момента по случая е образувано дознание. Тя бе категорична, че ще търси правата си в съда.

Директорът на "Рибни ресурси" ЕООД Борислав Стефанов бе категоричен, че случаят няма да остане така и не бива никой да си позволява да посяга на държавен служител. След консултация с юристи най-вероятно ще бъдат заведени две дела гражданско и от името на държавното предприятие.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
18.08.2010 Задържаха собственика на корабчето, пребил жена в Созопол
18.08.2010 "Гранична полиция" не откри нередности по корабчето в Созопол
18.08.2010 Разпитват свидетели по случая с битата жена на корабче в Созопол
18.08.2010 Явор Недев за инцидента в Созопол: Не сме 90-те години в мутренските
времена
18.08.2010 Капитан на корабче преби жена-инспектор
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).