Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Безплатни обучения обогатяват уменията на общинските служители
Автор: Екип Burgas24.bg 12:48 / 18.11.2008Коментари (0)364
Служители от общинска администрация продължават да подобряват своите професионални умения чрез обученията, организирани от Министерство на държавната администрация и административната реформа /МДААР/. След обученията по информационни технологии и английски език престои участието на служители от община Несебър на обученията по многомодулни специализации на министерството в Бургаския свободен университет.

В средата на октомври стартира IV фаза на проект "i-Правителство" - обучение по информационни технологии на българската държавна администрация, в който основни партньори са МДААР и Института по публична администрация и европейска интеграция. В рамките на проекта се предвижда до края на 2008 година да бъде проведено обучение за придобиване и сертифициране на базовите компютърни умения на служителите на администрацията.

Общинските служители се обучават от преподаватели в компютърните зали на СОУ „Любен Каравелов" - гр.Несебър два пъти седмично по три нива: за придобиване на начинаещи, напреднали и подготовка за сертифициране с ITCard. Вече приключи обучението на част от тях и предстои сартифицирането им.

Паралелно с обучението по информационни технологии продължава и обучението по английски език за работа с институциите на Европейския съюз, също организирано от МДААР. Обучението се намира във втората си фаза и трябва да приключи в средата на месец януари 2009 година. Целта му е служителите от администрацията да подобрят езиковите си знания и комуникацията с чуждестранни жители и гости на община Несебър.

Съвсем скоро предстои да започне и ново обучение организирано от МДААР по многомодулни специалности В него ще се включат петима служители на община Несебър. Основният стремеж на министерството е чрез трите подбрани модула „Управление на администрацията", „Организация на административната дейност и процеси" и „Европейска административна практика", насочени изцяло в областта на публичната администрация и управлението, да обогати познанията и доразвие професионалните знания и умения на държавните служители.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Водна криза
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: