Безопасна ваканция и великденско настроение в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:27 / 02.04.2010
467
На прага на очакваната с безкрайно нетърпение ваканция, община Несебър организира за учениците вълнуващ празник под надслов „Моята безопасна пролетна ваканция". Тази инициатива е израз на желанието да се зарадват децата на Несебър и да се привлече вниманието им към жизненоважния въпрос за тяхната безопасност. Всяка година хиляди деца в България и по света стават жертва на насилие, престъпления или пътни инциденти. Затова е необходимо непрекъснато да се привлича вниманието на децата към потенциалните рискове и да се повишава чувствителността на обществото към проблемите на детската безопасност, които през ваканциите - време, свързано с повече игри и развлечения, стават още по-актуални. Своята съпричастност към проблема за детската безопасност изрази с личното си присъствие и кмета на община Несебър Николай Димитров. Под мотото за безопасна ваканция учениците от първи до четвърти клас взеха участие в състезание с велосипеди. Надпреварата на младите велосипедисти донесе много емоции и на участниците, и на публиката.

Пръв на стартовата линия застана Александър Переклиев - третокласник от СОУ „Л. Каравелов". В оспорваното състезание като победители се наложиха първокласникът Димо Лефтеров, второкласникът Мартин Станимиров, третокласникът Константин Павлов и четвъртокласникът Илия Илчев. Освен наградите за победителите, всички участници получиха подаръци от община Несебър. Празникът завърши с добро настроение и оригинална здравословна почерпка с ябълки.

На Велики четвъртък детски смях и песни огласиха двора на църквата „Св. Успение Богородично" в Несебър. За трета поредна година децата от кръжока по краезнание и вокалната група от ОДК - Несебър, ръководени от Антония Йорданова и Таня Илинова събраха съученици и приятели от цялата община, за да покажат своето уважение към традицията и майсторството си в боядисването на великденски яйца. С кратко слово към децата се обърна отец Петър. Той разказа на децата достъпно и увлекателно за историята на Исус Христос и началото на християнската традиция, свързана с великденските яйца и козунаци.

Велики четвъртък избраха за своите великденски тържества и децата от ЦДГ „Слънце" в Слънчев бряг и ОДЗ „Калина Малина". Пред насърчителните погледи на учители и родители, децата пяха, танцуваха и изпълниха стихове за пролетта и чудото на Възкресението. Най-малките възпитаници на ЦДГ „Слънце" представиха и драматизация по приказката „Дядо и ряпа", а децата от ОДЗ „Калина Малина" изненадаха родителите си с импровизирано ателие, в което заедно с тях изработиха красива Великденска украса и собственоръчно приготвиха сладки, с които „подсладиха" своя празник.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).