Бетоновозът, убил туристката, работил въпреки строителната забрана

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:03 / 02.07.2010
89694
Бетоновозът, който премаза туристка в Свети Влас, е работил въпреки строителна забрана, наложена от кмета по време на туристическия сезон. Това заяви самият кмет Иван Николов пред репортер на Burgas24.bg. Забраната е влязла в сила на 15 май и продължава до края на октомври.  "Изключително трудно е да се контролира и да се борим с фирмите, които нарушават закона", заяви кметът.

Къщата, която пострада от преобърнатия бетоновоз - комплекс "Бадемите" е собственост на братя Диневи. Почти всички апартаменти вътре са продадени. Живеещите вътре обаче отказаха какъвто и да е коментар пред журналистите.

Тази сутрин всичко вече бе разчистено. След инцидента веднага на мястото са пристигнали линейка, екипи на полицията, пожарната и Гражданска защита.

Припомняме, че при инцидент тази нощ загина шотландска туристка в Свети Влас. Тя бе премазана от бетоновоз, тежащ над 40 тона. Жената се казва Росмари Кок Бърк и има английски паспорт. Бетоновозът "Мерцедес", собственост на "ДК - Домостроене" АД Бургас е управляван от 41-годишния Р.Р. По данни на полицията той се е движил с несъобразена скорост и не е успял да вземе завоя. Шофьорът твърди, че едната от спирачките на бетоновоза е отказала и това е причината за инцидента. При тест с дрегер не е открито съдържание на алкохол, предстои кръвен тест.

На място загива 64-годишната туристка. Съпругът й е настанен в частна клиника с диагноза "незначителен пневмоторакс". Шофьорът е настанен в МБАЛ Бургас за наблюдение. Пострадалите са без опасност за живота.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
07.07.2010 Шофьорът на бетоновоза с 3 нарушения на ЗДП
05.07.2010 Шотландските медии пишат за инцидента в Свети Влас
04.07.2010 1000 лева гаранция за бетоновоза убиец
02.07.2010 ДНСК назначи проверка за къде е отивал бетоновозът-убиец
02.07.2010 Бетоновоз затисна и уби туристка в Свети Влас
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).