Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Белгия предоставя на Несебър спортни бази срещу мед и култура
Автор: Екип Burgas24.bg 16:23 / 03.09.2009Коментари (0)482
Кралство  Белгия ще си сътрудничи приоритетно град Несебър. Един от малкото оцелели през хилядолетията градове в световната история бе признат като неоценимо богатство на цивилизацията от Негово Превъзходителство Посланикът г-н Марк Михелсен. Дипломатът прие специалната покана да посети морската община и изрази категорично положителното си впечатление от развитието й през последните години. По  време на визитата Н.пр. Михелсен и кметът на Несебър Николай Димитров обсъдиха теми, касаещи бъдещето на туризма, възможностите за културен туризъм, както и бъдещите съвместни спортни проекти между община Несебър и Кралство Белгия.  

      Благодарение  на добрите контакти на Несебър с Белгия колоездачите от местния  спортен клуб „Несебър" всяка година по три месеца се готвят за състезания именно там и имат специално внимание, оказвано им от домакините. От своя страна Несебър „подкупи" белгийския посланик с несравним български пчелен мед и очарование от древното си културно наследство. Провеждащият се в Несебър „Фестивал на меда" дълбоко впечатли Н.Пр. Марк Михелсен и неговата съпруга.

      Преди срещата си с кмета Николай Димитров, дипломатът и съпругата му се качиха на колела, предоставени им от КК „Несебър" и разгледаха част от Сл. бряг. Колелата бяха от марката "Меркс" на легендата в колоезденето - Еди Меркс. Посланникът на Белгия у нас и съпругата му се снимаха пред декоративната слива, посадена лично от Еди Меркс в двора на х-л „Хризантема" преди 4 години. Дипломатът получи като подарък фланелка на КК "Несебър" и обеща да продължи топлата връзка с клуба, каквато поддържаше предходникът му Филип Беке. 
      
Кметът  Николай Димитров сподели на посланика за скорошното посещение на посланиците на Япония и България в ЮНЕСКО Тадамичи Ямамото и Ирина Бокова, както и за високата оценка за опазването на културно-историческото наследство. Тогава Тадамичи Ямамото категорично заяви, че местната власт гарантира с действията си оставането на Несебър в списъците на световната организация за най-ценните исторически и природни съкровища на планетата. Посланик  Марк Михелсен е изтъкнат европейски дипломат от кариерата, който е известен естет-ценител на културните и исторически дадености, както на територията на Стария континент, така и в световен мащаб. „Белгия е голям приятел на Несебър и това ще дава добри плодове в бъдеще!", бе синтезирано от официалната визита на представителя на страната - домакин на Европейските институции в древния полис на Черно Море. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: