Балкански фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:07 / 20.09.2012
384
От 23 до 27-ми септември 2012г. в гр. Несебър ще се състои XIII-и Балкански фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши "АРТ АМФОРА"-член на Международната организация за детско кино СИФЕЖ.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на гр. Несебър г-н Николай Димитров. В конкурсната програма ще участват филмови и телевизионни организации от страните на Балканския и Евразийски региони в следните категории: игрални филми, анимация; документални филми, телевизионни програми, филми правени от деца.

Провеждането на този форум си поставя за цел да координира усилията на представителите на филмови студия, телевизионни канали и международни институции при производството и разпространението на филми и телевизионни програми за деца и юноши, да засили контактите и да създаде нови възможности за коопериране на тяхната съвместна дейност. Председател на Организационния комитет на фестивала е изтъкнатият български кинорежисьор - академик Людмил Стайков.

В конкурсна програма на фестивала вземат участие 37 филма от 12 страни, сред които Германия, Корея, Русия, Иран и др.

Организатори на фестивала са Международна фондация Златна Амфора и Община Несебър, с участието на И.А.Национален филмов център, Съюз на Българските филмови дейци, Руски Културно-Информационен Център и др.
Международното жури в състав - кинорежисьор Владимир Ангелов, България - Председател и членове: кинорежисьор Мишо Нетков - Македония, проф. Вице-Президент на Евразийска академия за телевизия и радио Виталий Потемкин, продуцент Андрей Власенко Русия,ген.директор на Kaнал 3 на Полска национална телевизия Грегор Гайевски ще награди най-интересните филми.

Откриването на фестивала ще се състои от 18:00 ч. на 24.09.2012. в Амфитеатъра на Стария град Несебър с рок концерт на група "Midnight" от Санкт-Петербург - Русия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).