БФБ организира обучение за земеделците от Странджа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:40 / 03.05.2011
610
Като част от усилията на Фондация Биоразнообразие за подкрепа на бизнеси, щадящи природата в парк "Странджа", екипът на БФБ организира в Царево обучение за земеделските производители от региона за това как да кандидатстват за плащания по Натура 2000 за земеделски земи. Въпреки тежкия момент за селското стопанство в Странджа, запазването на традиционното земеделие и животновъдството е от ключово значение както за поминъка на хората, така и за опазване на ценното биоразнообразие на територията.

След информационната среща, проведена в Бургас през април, Българска Фондация Биоразнообразие по молба на Областна дирекция Земеделие - Бургас, организира такава и за регистрираните земеделски производители от района на Странджа.

Очакват се всички заинтересовани на 04.05.2011 г. (сряда) в Читалище "Г.Кондолов" - град Царево от 10:30 ч. Лектор отново ще бъде експертът по Агроекология от БДЗП - Димитър Плачийски. Съдействие за организирането на срещата оказаха както колегите от Областна дирекция "Земеделие" - Бургас, така и от Община Царево.

Целта на обучението е участниците да бъдат запознати основно с мярка 213 за плащания по Натура 2000, както и с условията за кандидатстване и получаване на компенсации, ако поддържат земята си в добро земеделско и екологично състояние. При интерес от тяхна страна ще бъде представена и възможността за компенсиране на земеделците по мярка 214 "Агроекологични плащания" към Програмата за развитие на селските райони.

По време на обучението земеделските производители ще имат възможност да зададат и обсъдят въпросите, които ги притесняват и вълнуват. Ще участват представители на Дирекцията на Природен парк "Странджа", на Областна дирекция "Земеделие" - Бургас и на общинските офиси в Царево и Малко Търново. Организаторите са подготвили презентациите и на хартия.

Обучението е част от дейностите на БФБ в района на природен парк "Странджа" в подкрепа на природосъобразните бизнеси и се осъществява в рамките на проекта "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).