Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Австрийските пенсионери изключително доволни от престоя си в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 10:05 / 10.05.2013Коментари (0)1026
©
България измества водещи туристически дестинации в света, като предпочитана страна за летуване. Австрийски пенсионери, прекарали почивка преди седмица в Слънчев бряг, са заявили желание да летуват у нас и през следващата година. За пръв път от много години курорта ни вдига нивото на туристите си и дава заявка за драстично изтегляне началото на туристическия летен сезон. Възрастните австрийци пътуват по договор със Съюза на пенсионерите в Австрия и според възприетия ротационен принцип следващата година трябва да почиват в различна атрактивна дестинация, каквато е Италия. Очаровани от страната ни, те са заявили желание да се върнат отново в Слънчев бряг, вместо да отидат в Италия. Особено оптимистичната за българския туризъм новина бе съобщена на специална пресконференция в Бургас от основния организатор - туроператорската фирма "БТС - Бългериън Турист Сървисиз". На събитието присъстваха държавния секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия г-н Андреас Шидер и посланикът на Република Австрия у нас Н.Пр. Герхард Райвегер. Чуждите държавници пристигнаха за да се срещнат със своите сънародници на нашето Черноморие и да се уверят за техните впечатления.

През май 2013 г. в Слънчев бряг за пръв път бе договорено да почиват общо 7500 австрийски пенсионери. Още толкова ще пребивават тук и през 2014 г. Тридневната визитата на държавния секретар Андреас Шидер и н.пр. Герхард Райвегер в бургаски регион е своеобразен жест към тези хора и акт за особеното внимание, което Австрия обръща на гражданите си от третата възраст. Те са придружавани от журналисти от водещи австрийски телевизии и вестници.

Пенсионерите на Австрия са особено общество, отличаващо се с високите си критерии. Взискателни, изискващи първокласно обслужване и перфектна организация, те не са лесни за обслужване, признаха гостите. Българският туроператор е успял да създаде перфектните за тях условия и резултатите са очевидни. На възрастните туристи, които откриха и сезона в Слънчев бряг, всичко им харесва - очаровани са от морето, плажовете, избраните хотели, обслужването е перфектно, дори храната е перфектна по техния вкус. Особено са очаровани от възможностите за нови впечатления, културни и исторически турове. Това изправя пред предизвикателство целия Бургаски регион, който да отговори на изискванията за пълноценно и комфортно пребиваване на хиляди западноевропейски туристи, които имат нужда не само от плаж и море, но и от цялостно опознаване на страната, хората и традициите на България.

Австрийците от тази възраст обичат да пътуват по целия свят и могат да си позволят най-доброто. България за тях е непозната до сега страна. Затова техният престой в Слънчев бряг може да се счита за важен момент изобщо в българо-австрийските отношения.

Австрия дълго време беше основният, а сега е вторият по големина инвеститор в България. Между 1992 г. и 2012 г. тя е инвестирала у нас общо 6 млрд евро. Около 400 австрийски фирми са регистрирани и работят в страната ни. Австрийската икономика е експортирала към България 640 млн. евро, а българската към Австрия - 360 млн. евро.

Сега страната ни има шанс да бъде открита и от австрийските туристи. Най-добрите посланици на България ще бъдат пребиваващите в момента гости от третата възраст, когато те останат удовлетворени от условията и услугите, които им се предлагат.

Само на 8 май те са направили над 10 хиляди снимки, отчетоха организаторите. Снимките от нашите морски курорти ще бъдат показани на роднини, близки и приятели. Към тях ще бъдат прибавени и разказите за очарователното летуване, българското гостоприемство и перфектната организация по пребиваването им. Така много скоро, според Андреас Шидер и н.пр. Герхард Райвегер, туристическите връзки между двете страни ще достигнат връхната си точка.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: