Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атракционни лодки застрашават живота на стотици летовници в "Слънчев бряг"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:05 / 24.06.2011Коментари (1)559
© Burgas24.bg
Атракционни лодки за разходка застрашават сигурността и живота на стотици летовници в "Слънчев бряг". За това сигнализираха вчера концесионерите на северният и централен плаж в курорта Сава Чоролеев и Венцислав Левов.

Става въпрос за плавателните съдове, които превозват туристи от новоткритият мостик пред хотел "Глобус" в курортния комплекс. Към момента няма обособени ограничителни коридори за движение и маневриране на лодките от и към мостика, няма обозначения и с шамандури, което е задължително за извършване на такава дейност в морската вода. Съоръженията се движат хаотично, минават покрай къпещите се летовници и така има сериозна опасност от наранявания и по-тежки инциденти. Водно-атракционни услуги от мостика са заварени вчера сутринта да извършват 6 лодки, които са започнали работа ден след третият мащабен протест срещу действията на самоуправство на "Слънчев бряг" АД.

След като получих сигнал от служителите си, за това какво става в морето и каква опасност грози летовниците, веднага изгонихме лодкарите, каза Сава Чоролеев.

При проверка на място, собственици на лодки са заявили, че от ръководството на акционерното дружество ги уверили че проблеми няма да има, след като си платят в касата на дружеството определената такса на съд за летния сезон.

Въпреки забраната за движение на туристическите съдове без ограничителни коридори, такива обаче във водата имаше, потвърдиха за случая спасители и на двете плажни ивици. Тук е пълна анархия, лодките се движат кой както намери за добре, ако стане инцидент във водата отговорност носи концесионера, каза Чоролеев. Според работници на плажа, скандалното е, че на място няма и служител, който да следи дали плавателните съдове не се претоварват над допустимото.

Мостикът дълъг около 61 метра, попада в концесионната зона определена за стопанисване от Сава Чоролеев. Според Закона, концесионерът има задължението да съблюдава всички дейности в морските води на 200 м навътре от брега. Концесионерът има право да се разпорежда в неговата концесионна зона, като всички мероприятия от трети лица трябва да бъдат съгласувани с него и да се изиска разрешение за осъществяването им. До този момент никой не се е съгласувал с мен, нито някой е искал моето разрешение за осъществяването на такава дейност в морската вода. Дружеството продължава с действията си на самоуправство, без да има право на това, допълни Чоролеев.

Заради опасността от инциденти във водата, неизпълняване изискванията за ограничителни коридори за движение и маневриране на плавателните съдове в морето, извършване на действия на самоуправства от страна на АД, концесионерът на плаж-северен "Сънинвест" е входирал сигнал в Районна прокуратура - Несебър, дирекция "Морска администрация", Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Гранична полиция.

От фирмата стопанин на плажната ивица алармираха още, че към мостика се изгражда пристанищно съоръжение, което да се използва за качване и слизане на пътници от плавателни средства, като за това също не е искано разрешение от концесионера.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 24.06.2011 г.
0
 
 
Нищо е . Нали пара пада . К'во от т'ва , че си изхвърляме фекалиите и отпадъците в морето , в което се къпем или , че може да претрепем някой с джета или с лодката ...Важното е чужденците да са доволни .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Водна криза
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: