7% ръст на туристите отчита ръководството на "Слънчев бряг" АД

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:44 / 29.10.2012
452
7% ръст на туристите спрямо миналата година отчита ръководството на «Слънчев бряг» - АД. Въпреки икономическата и финансова криза комплексът реализира успешен сезон, похвалиха се по време на работна закуска от ръководството на « Сл. Бряг» АД.

Сезон 2012 се характеризира с огромен обем на ранните записвания на панаири в Германия, Израел, Великобритания, Скандинавските страни, Белгия, Чехия ,Словакия, Полша и др.

Нараснало е търсенето от страна на индивидуални туристи от Украйна и Русия. Това запълни легловата база в комплекса още от месец май. През целия «висок сезон» капацитетът на курорта бе усвоен на 100%. Ранната активност на туристите има изражение и върху финансовите резултати, които през настоящата година бележат ръст в сравнение с миналата година.

Най-голям е броят на туристите посетили страната ни от Украйна - 39 % , Чехия- 25%, Русия-22%,Полша- 10 %, Германия и Великобритания -5%.

Спад се отчита от посетители от Швеция, Финландия, Норвегия, Израел, Ирландия, Белгия, Франция.

От ръководството на комплекса отчитат и промяна в структурата на туристопотока по пазари. През последните години доминират туристите на възраст 19-40 години, а в началото и в края на сезона - почиващи на 50-55 години.

Предпочитаният пакет услуги е «Ол инклузив», защото чрез него туристите предварително могат да планират разходите си. Това обаче от своя страна води в комплекса туристи под средната класа на страните от ЕС - отчитат от дружеството.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).