652 акта състави регионалната дирекция по горите в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:51 / 05.10.2011
476
652 акта е съставила Регионалната дирекция по горите в Бургас от Нова година до 28 септември. Директорът й инж. Стоян Терзиев обясни, че от този общ брой 530 са съставените актове по закона за горите, по закона за лова и дивеча са 81, по закона за рибарството и аквакултурите са 27, а по закона за лечебните растения съставените актове са два броя. "Работим усилено особено сега, когато сме в период на снабдяване на местното население с дърва за огрев. Контрола ни е засилен ежедневно", посочи още инж. Терзиев.
Преди началото на новия ловен сезон за групов лов на дива свиня на 1 октомври са проверени дружинките по места и ловните сдружения за спазване на закона за лова и опазване на дивеча. "Екипите от подвижната горска стража правят регулярни проверки. Имаме графиците подадени за съответния месец от всяко ловно сдружение и ги проверяваме на терен. Няма открити нередности", заяви директорът на РДГ Бургас.

Дирекцията в града контролира площ от 330 хил. хектара. От тази площ 207 хил. хектара са държавна собственост, 105 хил. хектара са общинска собственост, 14 хил. са частна собственост и 3 хил. хектара са друг вид собственост - на църкви, джамии, горски територии върху земеделски земи. Дирекцията разполага и с два контролни горски пункта - като единия е в Босна, през който минава транспорта на цялата дървесина от Странджа, другия пункт е на Вълчаново ханче, който пък контролира дървесината от периферна Странджа, Елхово и Ямбол. 20 на брой са горските стражари от подвижната горска стража, които работят по месечен график и съставят актове.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).