400 души се настаниха в семейните хотели в района на Поморие извън летния сезон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:38 / 29.03.2012
405
5400 лв. е сумата, която Община Поморие ще предостави за благоустрояването на двора на храм "Свети Димитър" в с. Порой. Средствата са от продадените билети от първия кръг на републиканския шампионат по мотокрос за 2012 г.

След 8-годишно прекъсване състезанието се завърна в Община Поморие, тъй като кметът Иван Алексиев и екипът му се амбицираха да подготвят специфичния терен за изключително кратки срокове.

С провеждането на шампионата над 400 души от различни краища на България използваха услугите на семейни хотели в района на Община Поморие, изкараха почивните дни край морето, като оставиха средства в местните заведения за хранене, магазини и т.н.

"Подобен тип спортни инициативи, културни събития и форуми на високо равнище са шанс за нашата община да бъде посещавана от туристи и извън рамките на летния сезон. Дългосрочният план за развитието на мотополигона в с. Порой включва провеждане на европейски и световни състезания, които ще привлекат хиляди души в нашия регион", коментира Иван Алексиев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).