35 кг нарязан тютюн за цигари в ръчен багаж откриха митничарите на Лесово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:37 / 07.02.2012
650
Рекордно количество от 35 кг контрабанден нарязан тютюн за цигари откриха в ръчен багаж на пътник митническите инспектори на митнически пункт Лесово при щателна проверка. Нарушителят е 31-годишен български гражданин от обл. Търговище с инициали Н.Х. Той е влизал в страната от Турция с лек автомобил марка "Фолксваген" около полунощ вчера. При извършената митническа проверка, от чанти с лични вещи на пътника са извадени седем найлонови торби с нарязан контрабанден тютюн за цигари.

Само от началото на месец февруари това е четвърти случай на Лесово с пресечена контрабанда на насипен тютюн за цигари от Турция в търговски количества. И четиримата нарушители - три жени и един мъж са български граждани, които са влизали в страната с леки автомобили. Освен в ръчния багаж, нарязан тютюн е открит дори в дамските чанти и по дрехите на жените. Задържани са общо около 39,9 кг контрабанден насипен тютюн. По случаите са съставени четири акта за нарушение на Закона за митниците.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).