3 чудотворни икони пристигат в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:55 / 07.09.2009
443
Несебър отново ще бъде духовно средище за молитвеност, духовност и религиозна смиреност. Днес от Украйна пристигат 3 чудотворни икони с образа на Св. Богородица. Това са Тихвинската Света Богородица, Ефеска Света Богородица и Услишителница. В продължение на 48 часа те ще бъдат в храм „Св. Успение Богородично" в Несебър и всички ние ще имаме възможността да застанем пред тях за молитва. Иконите ще бъдат придружавани и от свети мощи на наши духовни закрилници и молитвеници пред Бога.

Осми септември е светла дата в християнския календар - Рождество Богородично. На този ден по време на светата литургия Св. Богородица с нейните образи ще измолва, заедно с миряните, закрила, благоденствие, мир и любов.

Чудотворните икони ще бъдат посрещнати пред портите в стария град точно в 11.30 ч. в понеделник. Предстоящото духовно събитие продължава процеса на утвърждавана на община Несебър като туристическа дестинация за поклоннически и религиозен туризъм.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).