20 библиотеки от областта с модерна техника по проекта "Глобални библиотеки"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:04 / 30.03.2011
436
20 библиотеки от областта са получили модерна техника по проекта "Глобални библиотеки", съобщи Наталия Коцева, директор на Регионална библиотека "П.К.Яворов". В момента се провежда втората част на първия курс по модула "Компютърна грамотност" с библиотекари от проекта, в процес на обикаляне са библиотеките, които са вече одобрени и трябва да получат техника, но трябва да изпълнят определени условия. Проверява се тяхното изпълнение. Преди седмица са изпратени кандидатурите за последния трети етап. На тази етап от проекта "Глобални библиотеки" са получили техника. На втория етап са одобрени 14 библиотеки. Коцева предполага, че ще бъдат около 4-5 библиотеки.

Проектът предлага лесен и безплатен достъп до интернет и всички възможности на електронните бази данни. Всеки, който е регистриран в библиотеките на страната може да ползва тези услуги. Техниката разполага с най-новия софтуер с платени лицензи и целия пакет от модерни програми. В програмата е включено и обучение на библиотекарите.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).