16 деца от Пънархисар, Турция, са на посещение в Царево от 15 до 21 юни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:37 / 16.06.2009
768
Турските гости ще се запознаят с местния фолклор - бит, традиции, народни инструменти и обичаи. Те ще гостуват и в с. Бродилово, където женската битова група ще пресъздаде пролетния обичай Еньовден.

На 20 юни от 19:30 часа на лятната сцена пред читалище „Георги Кондолов" в Царево гостите от Турция и децата от фолклорната група към читалището ще представят богатството на Странджанския край. Ще бъдат показани автентични странджански народни танци, които се играят и от двете страни на границата.

Културните прояви са в изпълнение на съвместен проект между общините Пънархисар и Царево „Фолклорът на Странджа - заедно да го изживеем и научим", финансиран от Европейския съюз по програма Трансгранично сътрудничество Турция - България, Фонд за съвместни малки проекти 2006. Проектът е с продължителност девет месеца и обхваща дейности, които се изпълняват в двете страни.

В изпълнение на съвместния проект от 1 до 12 април тази година 16 деца от Царево гостуваха в Пънархисар и се включиха във фолклорните мероприятия на сформирания Център за обучение и култура. Младежите посетиха село Пойралъ, градовете Къркларели, Инеада и Одрин и се запознаха с местния фолклор на Странджанския край. Съвместно с 16 турски младежи нашите деца представиха пред турска публика странджански народни танци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).