16 милиона лв. кредит тегли общината за детски градини и инфраструктура
Автор: Екип Burgas24.bg 14:05 / 11.06.2009Коментари ()954
© Burgas24.bg
16 млн.лв. инвестиционен кредит ще може да изтегли община Бургас, след като местния парламент одобри предложението на финансовия отдел към администрацията в града. Като "спасителна дейност" определи кмета Николов поемането на общинския дълг, наложил се заради нерешени с годините проблеми. Средствата ще се изразходят за строежа на детски градини, подмяна на действащата канализационна мрежа и реконструкция на инфраструктурата не само в града, но и в периферието му. Според кмета Димитър Николов поемането на този дълг се явява спасителна дейност още повече във време на изключително тежка финансова криза.

"Благодарение на тези средства ще се разкрият и над 1200 работни места и 120 дълготрайно ангажирани служители в строителния сектор", заяви още кмета на града Димитър Николов. Лихвите, които и двете класирани банки са предложили на общината, са изключително изгодни, каза в залата зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев.

Важно е да се отбележи, че кредитът ще бъде обезпечен без да бъдат ипотекирани общински имоти, а на база на бъдещи вземания на Община Бургас и ще е в левове, допълни кмета Димитър Николов.

В зала се чуха опасения, че големия финансов дълг е вероятно да остане в наследство на следващата общинска администрация, други опонираха това мнение.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/16-miliona-lv-kredit-tegli-obshtinata-za-detski-gradini-i-infrastruktura-94985
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.